مستربچ آنتی باکتریال

ارائه دهنده انواع مستربچ، پیگمنت و پودر آلومینیوم

مستربچ آنتی باکتریال

۶۴ بازديد ۰ ۰ ۰ نظر

مستربچ آنتی باکتریال چیست؟

مستربچ‌ها، فراورده‌های پلیمری هستند که با هدف بهبود عملکرد محصولات صنعتی تهیه می‌شوند. ترکیبات اصلی این پلیمرهای سودمند، شامل سه نوع پلیمر پایه به همراه مقادیر بهینه شده از افزودنی‌های متنوع و سازگار کننده‌ها می‌باشد. استفاده از انواع مستربچ‌ در زمینه‌های مختلف باعث افزایش راندمان محصولات صنعتی شده است. مستربچ آنتی باکتریال یک نمونه‌ی کارآمد و مفید از انواع فراورده‌های پلیمری می ‎باشد که در گروه مستربچ‌های افزودنی قرار دارد.
پلیمر افزودنی آنتی باکتریال دارای خواص ضد میکروبی و باکتری می‌باشد که برای از بین بردن انواع میکروارگانیسم‌ها در محصولات مختلف استفاده می‌شود.
این پلیمر حاوی درصد زیادی از ترکیباتی با پایه نانوذرات اکسید فلزی و مقدار مناسبی نانوذرات بایوسید می ‎باشد.
وجود نانوذراتی با خواص ضد میکروبی در تهیه پلیمرهای آنتی باکتریال، موجب شده که این مستربچ‌ها عملکرد بسیار خوبی در برابر میکرواورگانسیم‌های مختلف از خود نشان دهند.
بنابراین به راحتی می‌توانند از تشکیل و رشد میکرواروگانیسم‌هایی همچون باکتری‌ و قارچ‌ جلوگیری نمایند.
همچنین توانایی فوق العاده‌ای در حفظ خواص و کارایی خود در شرایط محیطی مختلف دارند.
استفاده از مستربچ آنتی باکتریال در محصولات پلیمری بدون تغییر رنگ، تغییر خواص مکانیکی و تغییر پایداری همراه می‌باشد.
از این رو با درصدهای وزنی متعدد در ساخت محصولاتی مانند فوم‌ها، فیلم‌ها و تجهیزات تزریقی کاربرد دارد.
پراکندگی مناسب مواد اولیه در سطح پلیمرهای ضد میکروبی سبب شده تا این پلیمرها مقاومت زیادی در برابر دما داشته باشند بدین صورت که تا دمای ۲۳۰ درجه سانتی گراد پایدار می‎ باشند.
نانو ذرات نقره به دلیل خواص ضد میکروبی که دارند، به صورت گسترده و کاربردی در تهیه‌ مستربچ آنتی باکتریال استفاده می‌شود.
طبق بررسی‌های انجام شده، این ذرات فلزی در مقابل اکثر سلول‌های زیستی، سمی بوده و با گذشت زمان آنتی بیوتیک‌ها نسبت به این نانوذرات از خود مقاومت نشان می‌دهند.
همچنین این نانو ذرات اگر در شرایطی قرار گیرند، که بتوانند آزاد شوند، به آسانی جذب پوست خواهند شد.

ویژگی‌های مستربچ‌های ضد میکروبی

خاصیت ضد میکروبی مستربچ آنتی باکتریال، نخستین برتری است که نسبت به دیگر مستربچ‌ها دارد.
به دلیل کارآمد بودن این ویژگی و تاثیراتی که بر روی محصولات صنعتی دارد، در طیف وسیعی از بسته بندی‌ها استفاده می‌شود.
مهمترین دلیل انتخاب این نوع مستربچ ‎ها از سوی صنعتگران و تولید کنندگان مواد پلیمری، خواص آنتی باکتریال آن‌ها می‌باشد. چرا که علاوه بر پیشگیری از تشکیل و رشد میکروارگانیسم‎ ها، با ایجاد یک فضای استریل شده، نقش ویژه‌ای در سلامت انسان‌ها دارند.
قارچ‌ها که یک گروه گسترده از میکروارگانیسم‎ ها هستند، به سرعت در محیط‎ ها گوناگون تکثیر می‌شوند.
رطوبت، تاریکی و وجود ریز مغذی‎ ها، به آسانی شرایط را برای رشد چنین موجوداتی فراهم می‌کنند. از آنجا که  بسته بندی مواد غذایی مستعد این شرایط می‌باشند، محل مناسبی برای رشد قارچ‎ ها هستند.
با توجه به این موضوع، استفاده از مستربچ‌های آنتی باکتریال به عنوان یک راهکار اساسی و مطلوب ارائه شده است.
همچنین رنگ شفاف این مستربچ، تا حدی از ایجاد فضاهای تاریک جلوگیری خواهد کرد.
یک خصوصیت کاربردی دیگر مستربچ‌ آنتی باکتریال، ماهیت خنثی آن‌ها است. این مشخصه باعث شده که وجود مستربچ‌های ضد میکروبی در بافت پلیمرهای متعدد، خللی ایجاد نکند و خواص شیمیایی آن‌ها را تغییر ندهد.
زیست سازگاری مستربچ‌های ضد میکروبی، از دیگر امتیازات ویژه‌ی استف که موجب شده از این پلیمرها در ساخت ظروف یکبار مصرف ارگانیک استفاده شود.
با توجه به طولانی بودن زمان تخریب محصولات پلاستیکی، کاربرد مستربچ آنتی باکتریال در تهیه‌ی فراورده‌های ترموپلاستیکی باعث تسریع فرایند تخریب آن‌ها خواهد شد.
بنابراین پلیمرهای ضد میکروبی نیز در لیست فراورده‌های دوستدار محیط زیست قرار دارند.
استفاده از نانوذرات اکسیدی با خواص ضد میکروبی و سایز نانومتری ذرات، سبب توزیع یکنواخت آن‌ها در سطح پلیمر شده است.
توزیع پذیری این ترکیبات، موجب افزایش مقاومت محصول نهایی می‌شود.
استفاده از پلیمرهای پایه مانند پلی اتیلن، پلی استایرین و افزودنی‌های با کیفیت و مش بندی مناسب، باعث حفظ شفافیت پلیمر و عدم تغییر رنگ آن می‎ شود.

پیشنهاد آداک: تفاوت مستربچ و کامپاند

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.